+86 0769 81768086
Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd
Relaterade nyheter
Nyheter

Urvalsprincip för växellådspump

Release Time: 2020-11-05 17:32:37         träffar: 20

1, bestämma den specifika typen av växelpump

Efter att ha fastställt vilken serie pumpar som ska väljas, kan du trycka på det större flödet (i avsaknad av större flöde, normalt ta 1.1 gånger det normala flödet som det större flödet), ta den utvidgade marginalen av 5%-10% av huvudet på dessa två prestandaparametrar, i kurvans spektrum eller serie av egenskaper för att bestämma den specifika modellen. Transaktionen är enligt följande:

Användning av pumpkarakteristisk kurva, hitta flödet på abscissa-värden, hitta huvudet på koordinaten, uppåt från de två värdena respektive, och leda till den högra vertikala respektive horisontella linjen, två skärningspunkter ligger rakt på den karakteristiska kurvan, det är att välja pumpen, men detta ideal är sällan.ofta uppfyller följande två villkor:

Ett: skärningspunkten ligger ovanför den karakteristiska kurvan, som visar att flödet uppfyller kraven, men huvudet är inte tillräckligt.I det här läget, om huvudet är liknande, eller skillnaden är om 5%, kan du fortfarande välja.Om huvudet skiljer sig mycket kan du välja en pump med ett större huvud. Eller försöka minska förlusten av linjemotståndet.

Två olika typer: skärningspunkt under den karakteristiska kurvan, i den karakteristiska kurvan för fläkt-trapezoid, på den preliminära uppsättningen denna modell, och sedan beroende på hur stor skillnad i huvudet som finns, för att avgöra om borrdiameter ska skäras ned.

Om huvudskillnaden är mycket liten, skär man inte, om huvudskillnaden är mycket stor, enligt vad som krävs, Q, H, enligt dess NS- och snittformel, genom att kapa riksdiametern, om skärningspunkten inte faller inom fläktens trapezoid, bör man välja pumpen med ett mindre huvud. Vid valet av pump måste man ibland ta hänsyn till produktionsprocesskraven och välja en annan form Q-H-karakteristisk kurva.

2.Beroende på det flytande mediets beskaffenhet, avgöra om rengöringspumpen, varmvattenpumpen eller oljepumpen, den kemiska pumpen eller den korrosionsbeständiga pumpen eller orenhetspumpen, eller om pumpen inte är igentäppt.

Den pump som är installerad i explosionsområdet ska ha motsvarande explosionssäker motor enligt explosionsområdet.

3.Selec& FRAMSTÄLLNING.116; horisontella, vertikala och andra typer (rörtyp, dyktyp, flytande typ, icke-igentäppande typ, egenpriptionstyp, redskapstyp osv.) pumpar i enlighet med anordningarnas arrangemang, topografiska förhållanden, oljenivåförhållanden och driftsförhållanden.

4.När pumpmodellen har fastställts är det för pumpar eller pumpar med fysikalisk-kemiskt medium som liknar olja nödvändigt att gå till den eller de relevanta produktkatalogerna och ändra i enlighet med modellens prestandatabell eller prestandakurva för att se om den normala arbetspunkten ligger i pumpens föredragna arbetsområde. Om den effektiva NPSH är större än (NPSH). Kan du också vända NPS-korrigeringen till den geometriska monteringshöjden?

5, enligt flödet, bestämma en enda sugpump eller en dubbel sugpump. Med hänsyn till höjden på huvud, enpostpump eller flerstegspump, höghastighetspump eller låghastighetspump (luftkonditioneringspump), är pumpens verkningsgrad i flera steg lägre än pumpen i ett steg, såsom enpostpump och flerstegspump, det första valet av enpostpump.

Bestäm antalet pumpar och reservhastigheten:

För normal drift av pumpen, i allmänhet bara en, eftersom en stor pump och en parallell drift av de två små pumpekvivalenterna (avser samma huvud, flödeshastighet), är större pumpeffektivitet än en liten pump, så ur energisynpunkt skulle man hellre välja en stor pump än två små pumpar.men under följande omständigheter kan du överväga två pump parallellt samarbete:

Flödet är mycket stort, en växelpump kan inte nå detta flöde.

För stora pumpar som kräver en 50% reservhastighet kan två mindre pumpar bytas ut för att arbeta med två reservpumpar (totalt tre hissar)

För vissa stora pumpar kan man välja 70% flödeskrav för pumpens parallelldrift, ingen reservpump, vid en pump översyn är en annan hisspump fortfarande ansvarig för produktionen av 70% av transporten.

6.För vätskepumpar med viskositet som är större än 20mm2/s (eller täthet större än 1000kg/m3) är det nödvändigt att omvandla den karakteristiska kurvan för oljeprovpumpen till viskositetskurvan (eller densiteten under) prestandakurvan, s ärskilt är det nödvändigt att noggrant beräkna sugenergi och ingångskraft eller kärna.

7, för att fastställa antalet växelpump och standbyhastighet:

För normal drift av pumpen, i allmänhet bara en, eftersom en stor pump och en parallell drift av de två små pumpekvivalenterna (avser samma huvud, flödeshastighet), är större pumpeffektivitet än en liten pump, så ur energisynpunkt skulle man hellre välja en stor pump än två små pumpar.men under följande omständigheter kan du överväga två pump parallellt samarbete:

Flödeshastigheten är för hög för att en pump ska kunna nå.

För stora pumpar som kräver en 50% reservhastighet kan två mindre pumpar modifieras för att arbeta med två reservpumpar (tre totalt).

För vissa stora pumpar kan man välja 70% flödeskrav för pumpens parallelldrift, behöver inte reservpump, vid en pump översyn är en annan pump fortfarande ansvarig för produktionen av 70% av transporten.

För pumpar som behöver arbeta kontinuerligt i 24-timmar bör det finnas tre reservpumpar, en för drift, en för standby och en för underhåll.

Åtta.I allmänhet kan kunderna lämna in sina grundläggande villkor för val av pumpar, och vårt företag kommer att välja eller rekommendera bättre pumpprodukter. Om konstruktionsinstitutet i utrustningens utformning har fastställts, har pumpmodellen fastställts i enlighet med konstruktionsinstitutets krav.

Om ni också vill veta mer om överföringen av teknisk kunskap om växelpump, är ni välkommen att besöka den officiella webbplatsen! Tack för er läsning och ert stöd!



Tidigare: No

Nästa: No

2024 Dongguan Dali Fluid Technology Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.
Topp